Sälj dina smycken och tjäna tusenlappar

Behöver du mer pengar? Då kan du sälja dina guldsmycken och diamanter och snabbt tjäna tusenlappar. Det är ett smart sätt att få råd med nya kläder eller för att betala av klädkrediter.

Sälj ditt guld och diamanter

Om du behöver mer pengar kollar du bara igenom ditt smyckeskrin, dina lådor och ditt badrumsskåp för att se om du har smycken som du kan sälja. Naturligtvis ska du inte sälja släktklenoder, ringar eller armband som din farmors mor en gång bar. Men om du fick en guldring av ett gammalt ex eller om du har ett par diamantörhängen som du köpte för fem år sedan, men som du aldrig använder, då kan du sälja dem. Det kan visa sig att du har flera tusenlappar i ditt hem. Du kan sälja guld och diamanter till Diamantbrev som betalar 454 kronor per gram för 24 karat guld. Diamantbrev skickar ett försäkrat brev hem till dig. Du lägger i ditt guld och dina eventuella diamanter i brevet och skickar tillbaka det till dem. Inom 24 timmar har du pengarna på ditt bankkonto.

Shoppa snygga semesterkläder

När du har pengar på ditt bankkonto kan du shoppa loss och investera i riktigt snygga semesterkläder. Inför sommaren är det roligt att köpa en härligt tunn långklänning att bära under riktigt varma dagar. Andra semestermåsten är ett par snygga solglasögon, sommarens sandaletter och en skön solhatt. Om du tycker om att vara aktiv på din semester är det smart att köpa bra utekläder. Alla tjejer bör ha ett par vandringskängor i sin garderob – passar både på långpromenaden i stan och för vandringen i fjällen eller Alperna. Förutom vandringskängor är det klokt att ha en skaljacka som tål väder och vind samt ett par slitstarka byxor. Dagens färgglada och välsydda outdoormode är riktigt snyggt och gör både fjällvandringen, slalomåkningen, grillningen med vännerna och att upptäcka nya platser så mycket roligare.

Betala dina klädkrediter

Om du har mycket klädkrediter kan det vara smart att använda pengarna från smyckena för att bli skuldfri. Visst kan det kännas lite tråkigt att betala av skulder när du äntligen fått in flera tusen på bankkontot, men i långa loppet tjänar du på det. Du kan också välja att lägga en del av pengarna på dina klädkrediter, och köpa några nya efterlängtade plagg för resten av pengarna.