Mode och hår

På senare år har det blivit allt mer populärt att ändra hårfärg och frisyr beroende på årstid. På hösten och vintern väljer många att gå mot mörkare toner i håret, medan många väljer att ljusa upp håret på våren och sommaren. Dock är det viktigt att inte endast följa modet utan även välja en frisyr som man både trivs i och känner sig bekväm i.

Skapa en somrig känsla

Ett hårmode som blivit mycket populärt på senaste tiden är balayage. Denna kan med andra ord beskrivas som att man gör längderna och topparna ljusare i håret, vilket skapar en solkysst känsla. Viktigt att tänka på är att när man färgar eller slingar håret ljust kan det lätt övergå i varma toner efter ett antal tvättar. Detta är lätt att lösa genom att använda ett bra silvershampo, vilket tar bort de varma tonerna och gör håret ljust och fräscht igen.

Blanda ljust och mörkt

Ett annat mode är att färga sitt hår i en metod som kommit att kallas för ombre. Detta mode innebär att man behåller sin naturliga hårfärg i botten eller färgar den mörkare för att sedan addera ljusa slingor. Denna färgning passar personer som lätt får utväxt då en ombrefärgning gör att utväxten inte blir lika tydlig.

Många väljer att jämföra ombre med balayage eftersom ombre är en omvänd variant av just balayage. Det som skiljer dem åt är att när det kommer till ombre är grundfärgen alltid mörk – antingen svart eller mörkbrun, vilket inte är fallet vid en balayage.

Satsa på en färg

Något som kommit att bli mycket populärt de senaste åren är att satsa på en färg i hela håret utan att addera några slingor. Detta mode är framförallt populärt hos de personer som vill färga håret brunt. En anledning till att denna trend blivit så populär är att den är enkel och många känner att de enkelt kan följa denna trend utan att spendera flera timmar i frisörstolen.

På sommaren är det dock populärt att färga eller slinga håret i en och samma ljusa nyans. Skulle man välja att slinga eller färga sitt hår själv är det en mycket bra idé att ta hjälp av silverschampo då detta kommer hjälpa en att skapa den perfekta blonda nyansen.