Träningskläder på modet

Träningskläder är funktionsplagg och har som syfte att vara praktiska och funktionella. Men det betyder inte att de inte kan vara snygga! Många erkända designers släpper även specialkollektioner med träningsplagg utöver sin vanliga modeproduktion. Precis som i alla grenar av modebranschen kan det gå fort i svängarna med trender över olika säsonger – vill man vara med på det allra senaste gäller det att hänga med!

Att satsa på riktigt snygga träningskläder du känner dig bekväm i kan faktiskt utgöra en riktigt bra peppfaktor för att komma igång med träningen. Känner man sig snyggt klädd i spegeln på gymmet blir det lättare att ge det där lilla extra. Är du sugen på anledningar att shoppa loss ordentligt finns stort utrymme för det inom segmentet för träningskläder – trots att de flesta plagg fungerar till alla former av träning kan du hitta specialkläder för det allra mesta. Ett par tights till yogan, ett annat par till löpträningen, ett tredje till padeln o s v.

Trendiga träningskläder 2021

Så vad står på trendschemat för 2021? Damernas Värld tycker bland annat att du ska satsa på ett par tights med hög midja, en trend som letat sig in bland träningskläderna från den vanliga modebilden. Här kan man verkligen få ut både trend och funktion; en hög midja är inte bara snyggt utan även otroligt bekvämt när du tränar!

Precis som tidningen Elle rapporterar behöver träningskläderna inte bara hålla sig på gymmet denna säsong – med den höga modegrad vi ser bland dagens träningskläder kan de sätta extra färg även på dina vardagsplagg eller till och med feststassar! ”In-motion-glamour” är ordet för dagen och har setts på catwalks från så kända designers som Louis Vuitton, Loewe och Givenchy. Ett toppensätt att få hög modegrad på sin outfit till rimligt pris! När det slutar vara trendigt har du fortfarande användning för plaggen – på gymmet.

Kändisar i athleisure

En säker metod för att spana in nya trender är att se efter vad kändisarna har på sig. Söktermen ”athleisure” tar dig direkt till ett stort bildgalleri med modetips i form av street style-fotografier på en mängd kändisar som tagit moderiktiga träningskläder till sitt hjärta! Selena Gomez, Gigi Hadid och Jennifer Lopes är prima exempel på kända kvinnor som verkligen tar träningsmodet på allvar. Här kan du hitta mycket fitnessinspiration eller ”fitspo” till din träningsgarderob!