Det finns moderiktiga och funktionella fritidskläder

Fritidskläder är trendigare än någonsin. Om du är mycket ute i skog och mark kan det helt klart vara värt att investera i ett par fritidsbyxor som är riktigt bra. Det är värt att lägga några extra kronor på ett par bra funktionella och snygga byxor. I och med att outdoortrenden har vuxit har också utbudet av fritidskläder blivit mycket större. Du behöver inte göra avkall på stilen bara för att du ska vara ute och vill ha en funktionell byxa. Den stora frågan är vad du ska köpa för något i djungeln av fritidsbyxor.

Det finns många modeller att välja bland

Det finns olika typer av material som har olika funktioner. När du ska välja byxor ska du fundera på vad som är viktigaste för dig och vilka aktiviteter som de ska användas till. Du kanske söker efter en speciell funktion eller detalj. Oavsett vilken aktivitet som du ska utföra är passformen och rörelsefriheten alltid viktig. Prova ut en modell som passar din kroppsform och som känns bekväm. När du prövar ska du verkligen fundera över hur de känns mot kroppen. Ett bra syntetmaterial ska inte kännas plastigt. Fritidsbyxor är inte jättebilliga men är de av bra kvalité och slitstarka kommer de hålla länge, vilket gör att priset per användning blir väldigt billigt. Det finns många detaljer en fritidsbyxa kan ha. Några detaljer är avtagbara ben, förstärkningar, flertalet fickor och hällor runt midjan eller kardborrejusteringar. Det finns också ett benslut som passar alla, knäna kan vara förböjda om byxorna inte har stretch och det är olika ventilation på fritidsbyxorna. Om du ska ut på kortare turer i sommar finns det praktiska och väldigt snygga tights. Det finns även olika modeller av shorts för fritidsbruk. Det kan vara bra att ha både ett par shorts och ett par långbyxor.

Skaljacka är ett måste

Förutom byxor är det värt att investera i en snygg fleecetröja, helst utan krage och en tunnare tröja som du kan ha under. Det kan vara bra att ha både en kortärmad och en långärmad tröja i fritidsgarderoben. Det finns väldigt många snygga och funktionella plagg att välja bland. En fleece kan du hitta i sommarsäsongens modefärger som är gult och nyanser av naturnära färger som beige. En riktigt bra skaljacka är ett måste. Den kan du också välja i en naturnära färg. Om du ska vandra mycket kan en lätt skaljacka vara att föredra. Se till att matcha fleecejackan och skaljackan med varandra för en stilsäker look. Den klassiska kepsen är inte bara ett bra skydd mot sol den är också stilsäker. Om du satsar på den beigea looken kan du även välja en keps i den färgen. Det kommer se snyggt ut tillsammans med skaljackan eller fleecetröjan.