Att plugga mode

Är du kreativ och älskar mode? Då kanske en modeutbildning är precis det rätta för dig. Medan saker som fantasiförmåga och smak ofta är medfött kan en bra kurs eller skola ge dig de allra bästa verktygen för att lyckas. För dig som vill bli modedesigner finns det en rad olika utbildningar som kan vara till stor hjälp, från stora och etablerade som Beckmans där berömda designers som Gunilla Pontén, Camilla Thulin och Lars Wallin alla började sina karriärer, till kurser på Folkuniversitetet eller lokala sykurser.

Varför studera mode?

Om du tillhör dem som tycker att mode inte är någonting som man kan lära sig och därmed inte är värt att plugga finns det en hel del aspekter som du kanske inte tagit med i beräkningen. Att bli modedesigner handlar inte enbart om att lära sig olika tekniker och material, det handlar också om att kunna driva ett företag och marknadsföra sig rätt. Genom att studera modehistoria kan du få bättre förståelse hur mode påverkar och påverkas av sin samtid och sitt samhälle, och med ekonomiska kunskaper lär du dig sköta din budget rätt.

En modeskola ger dig också möjlighet att få en unik inblick i den rådande modevärlden, och i många fall organiseras visningar vid terminens slut där du får tillfälle att visa dina alster. Du kan också knyta kontakter och bilda goda relationer med både dina lärare och dem du studerar tillsammans med och det kan i sin tur leda till framtida möjligheter som du annars kanske inte haft.