America’s Next Top Model

För den som älskar mode men också reality-tv är ANTM, America’s Next Top Model, en av de mest kreativa men också skandalomsusade programmen att se på. Bland skaparna hörde programmets första och mest långvariga värd, modellen Tyra Banks, och år 2003 lanserades showen på amerikansk Tv.

Som de flesta realitys handlar ANTM egentligen mest om deltagarna och deras konflikter med varandra men vad som gör just den här serien så kul är den fantastiska värld de får vara med i. Några av modevärldens främsta namn inom mode har varit med, antingen som jurymedlemmar, rådgivare eller skapare och modellerna fotas av branschens största. Twiggy, Janice Dickinson och Diane von Furstenberg har alla suttit som domare, medan fotografer som Nigel Barker och Gilles Bensimon fotat deltagarna upprepade gånger. Serien finns som franshise i många länder, inklusive Sverige, Grekland och Storbritannien.

Till skillnad från Project Runway har vinnarna från ANTM inte haft lika stora framgångar. Det främsta undantaget är vinnaren av den tredje serien, Eva Marcille Sterling, som inte bara blev etablerad modell utan dessutom har fortsatt sin reality bana som en av ”fruarna” i Real Housewives of Atlanta.