ASOS

En av världens mest populäraste modebutiker finns på nätet och heter ASOS. I det här inlägget kommer du att få veta allt om denna framgångsrika modebutik. Men innan dess vill vi bara nämna att ASOS har en rabattkod du kan spana in om du du vill köpa ett plagg eller två för ett billigare pris. Med det sagt är det dags att vi berättar mer om ASOS.

Historia

ASOS grundades den 3 juni år 2000 av Nick Robertson, Andrew Regan, Deborah Thorpe och Quentin Griffiths. Med andra ord var de ganska tidiga med att sälja mode på nätet. Själva namnet ASOS är en förkortning av As Seen On Screen vilket var företagets första grundkoncept, att man som privatperson skulle kunna få tag på kläder man såg på tv och på film. Men numera har de breddat sitt koncept och säljer massor av snygga kläder du kan se överallt. ASOS är ett brittiskt företag och har sitt huvudkontor i Storbritanniens huvudstad London. De skickar sina kläder från Storbritannien ut till hela världen. Just nu kan man köpa kläder från ASOS i 196 länder, bland annat Sverige och har över 4000 anställda.

Utbud

Som vi nämnde tidigare så var ASOS första idé att sälja kläder man sett på kändisar. Men numera är deras utbud mycket större än så. De säljer både kläder, accessoarer, underkläder, skönhetsprodukter och smink till både dam och herr för alla tillfällen i livet. De har allt ifrån mjukiskläder till finare kläder om du ska på bal. De har varumärken som passar för de flesta plånböckerna, och de något mer exklusiva varumärkena. De har också sitt egna klädmärke.

Förutom att de har kläder de flesta har råd med är de också duktiga på att ta fram kläder i storlekar som passar alla. Det innebär att ASOS både har kläder för dig som är mindre och större. Lång som kort.